במקרים רבים של בניית אתר ביחוד כשמדובר על אתרי מסחר אלקטרוני (הקמת חנות וירטואלית) , הדרך לקבלת החלטות מושכלות נובעת מחקר המתחרים וניתוח האופן שבו המתחרים פועלים כדי להזרים לקוחות פוטנציאלים ולהניע למכירה.
כדי לזהות את המתחרים, יש לערוך תחילה רשימה של מילות מפתח רלוונטיות לתעשיה אליה משתייך העסק. תנסו לחשוב מהם הפתרונות לבעיות שקהל היעד שלכם מחפש ואילו מילות מפתח ישולבו בתוך החיפוש. בשלב שני יש לבצע סדרה של חיפושים כשהדפדפן במצב פרטי (אם התחברתם לחשבון הגוגל שלכם באמצעות הדפדפן בו אתם עורכים את החיפוש או מכשיר סלולרי, גוגל יכול ליחס ערך למידע אישי שהוא יודע עליכם בתוצאות החיפוש.) עבור מילות המפתח, לחקור ולערוך רשימה של כל מי שמופיע בדירוג גבוה בעמודים הראשונים. אם אתם מחפשים לקדם אתר בעברית, סביר להניח שקהל היעד שלו ישראלי וכדי לבצע את החיפוש דרך https://www.google.co.il ולא רק ב https://www.google.com. (תוצאות החיפוש שונות מכיוון שגוגל מיחס חשיבות הולכת וגדלה למיקום הגאוגרפי שלכם, כאשר הוא מחשב איזה תוצאות חיפוש אורגניות יהיו רלוונטיות יותר עבורכם). בדקו וערכו רשימה של המתחרים בחיפוש האורגני וגם בתוצאות החיפוש הממומן.
עכשיו אחרי שיש בידכם קצת מושג מי המתחרים ורשימת אתרים קצרה, בקרו בחנויות וירטואליות של המתחרים. תתנסו בחוויית המשתמש, תרגישו את האוירה באתר, תכירו את תהליך המכירה המוצרים, השירות והמחירים.
תשאלו את עצמכם את השאלות הבאות:
- מה אני אוהב ומה אני לא אוהב?
- האם האתר של המתחרה מותאם מכשירים ניידים / נגישות?
- מהי חווית המשתמש וכמה הושקע בה?
- על הם שמים דגש?
- מה הערך המוסף שלהם?
- מהם החוזקות שלכם לעומת המתחרים?
- האם השפה עיצובית תואמת את רוח התקופה, התעשיה אליה משתייך האתר ומדברת אל קהל היעד?
- מה המחירים של המתחרים בהשוואה למחירים שלך?
- מהי איכות התמונות של המוצרים באתרים של המתחרים ומהו אופן וכמות התאור שלהם?
- מה אפשרויות המשלוח והעלויות שהם מציגים?
- מה רמת פעולות השיווק והקידום? מה הערכת תקציב השיווק החודשית של המתחרים ביחס להערכת פעולות השיווק והתקציב שעומד לרשותכם?
- מה כמות התחרות והאם קהל היעד מחפש פתרונות מקומיים או גלובליים?
- איך הם מניעים לפעולה ועד כמה הם ברורים ושכנעים?
- האם המתחרים מנהלים דיוור ישיר? מהי האסטרטגיה לאיסוף רשימת אימיילים?
- מה מצב המתחרים ברשתות בחברתיות? באיזה הם עושים שימוש ליצירת אינטראקציה על הלקוחות שלהם?
זהו ניתוח פלח שוק בסיסי, אבל הכרחי. ישנם כלים המאפשרים קבלת מידע ומחקר עמוק יותר על כל אתר מתחרה, חלקם בתשלום וחלקם כלים "חינמיים".
ניתוח התחרות מספק הרבה יותר ממידע, הוא מאפשר: הבנה טובה יותר של השוק, מיקוד טוב יותר של קהל היעד, צפי וראיה טובה יותר של התעשיה, הבנה של האפשרויות שמציעים המתחרים לקהל היעד שלך, שמירה על מחירים תחרותיים, אצבע על הדופק בכל הנוגע לטרנדים, מציאת נישות ולקוחות חדשים. בנוסף, בעתיד, כשתרצו למדוד את התקדמות הקידום האורגני של האתר שלכם עבור מילות המפתח שבחרתם – ניתוח מתחרים יאפשר לכם לעשות זאת בקלות.