הערך הכספי שמעניק הקידום האורגני לשיווק ולעסק בתנועת לקוחות פוטנציאלים ללא תשלום הוא אדיר. אם השקעתם בקידום אתרים והצלחתם להיות מדורגים גבוהה בתוצאות החיפוש, תזכו להנות מתנועה בלתי פוסקת של קהל יעד ללא הצורך לשלם על כל אחד שלוחץ קליק ומגיע לאתר שלכם. כל ווב-מאסטר מכיר את ההתמודדות היום יומית עם ביצוע עדכונים כדי להימנע מבעיות טכניות ולשמור על דופק סדיר. לבריאות ותקינות האתר שלכם יש השפעה וקשר ישיר ליכולת של מנוע החיפוש לעדכן את האתר והמידע בו בצורה תקינה ואופטימלית.
בעלי אתרים רבים מבצעים טעויות בסיסיות בקידום, הנובעות מחוסר תשומת לב וידע מספק. אם בכל זאת בחרתם לנסות לקדם את האתר בעצמכם, אפרט עבורכם מספר נקודות שיעזרו לכם להימנע מטעויות בולטות ונזק כלכלי נילווה.
16 טיפים לקידום אתר
- דעו מי קהל היעד שלכם. להגדרת קהל היעד ולהבנה מעמיקה של התנהגות קהל היעד והלקוחות הפוטנציאלים, יש משקל מכריע בקבלת ההחלטות ואסטרטגיית הקידום.
- הכינו תוכנית פעולה או לפחות נקודות ציון דרך. תכנון נכון של אסטרטגיית הקידום וחקר מתחרים, ימקד לא רק את הקידום גם את כלל השיווק של העסק.
- עמודים, קישורים (פנימיים וחיצוניים) ותמונות שבורות לא רק שיגרמו לקהל הגולשים לנטוש את האתר, הם גם ימנעו ממנוע החיפוש מלעדכן את התוכן וכך יפגעו ויורידו את הדירוג.
- התוכן הוא קודם כל עבור קהל היעד ורק לאחר מכן צריך להיות מותאם למנוע החיפוש. פעמים רבות במרדף אחר ניסיון ליצר תוכן שישפר את הדירוג עבור מילת מפתח, בעלי ומקדמי אתרים מפיקים תוכן שלא מדבר אל קהל היעד או תוכן לא ממוקד מספיק עבור מילות המפתח. האתגר האמיתי הוא ליצר תוכן איכותי ומקורי ככל הניתן, שיענה על שאילתת החיפוש של קהל היעד ויספק להם פתרון.
- שמרו על מבנה מאמר תקין הכולל פתיח, עיקר התוכן וסיכום. הקפידו לכלול את מילות המפתח העיקריות של המאמר בשני המשפטים הראשונים ושני המשפטים המסכמים של המאמר.
- צרו כותרות שבני אדם יוכלו להבין והשתמשו בהיררכיה נכונה (h1 – h6). המנעו משימוש של יותר מפעם אחת בH1 , עשו זאת עבור הכותרת הראשית של העמוד. נסו לשלב בין 1-2 מילות מפתח בכל כותרת.
- אל תעתיקו, תשכפלו ותפיצו תוכן לא מקורי, במטרה להרחיב את התוכן שלכם. מעבר לעניין של הפרת זכויות יוצרים, מנוע החיפוש של ימינו יודע לזהות בקלות תוכן כפול ואף מעניש על כך. תמיד תשקיעו בתוכן מקורי ובעל משמעות עבורכם ועבור קהל היעד שלכם.
- בצעו אופטימיזציה לכל התמונות באתר לפני שאתם מעלים אותן, כך תיצרו משקל נמוך ורזולוציה אופטימלית שיסייעו לטעינת העמוד. בנוסף תנו שמות נכונים סמנטית והשתמשו במילות המפתח במידת האפשר.
- השתמשו בתגיות ותאור מטא (meta tags), אל תזלזלו בערך שלהם והשתמשו בתבונה בתיאור המטא. התיאור מופיע בעמוד תוצאות החיפוש, לכן לתיאור העמוד השפעה מכרעת על היכולת להמיר את החשיפה של האתר לקליק Click Through Rate (CTR). השתמשו במילות המפתח בתיאור המטא של העמודים בצורה ברורה לבני אדם ולשון שיווקית. ואם כבר אני נוגע בנושא, לא פעם יצא לי לפגוש במנהלי או בוני אתרים ששוכחים לשנות את פרטי המטא שיצרו לעמוד ששכפלו ושינו לטובת תוכן אחר. התוצאה של חוסר תשומת הלב הזה, היא כמובן תיאורים ותגיות כפולות שלא תואמות את התוכן של העמודים.
- פרסמו קישורים למאמרים ולתוכן שלכם ברשתות החברתיות.
- מהר יותר זה טוב יותר – מהירות אתר נמוכה היא אחד הגורמים הבולטים לנטישת אתר, גם גוגל מיחסת למהירות האתר חשיבות עליונה בדירוג האתר מתוך כוונה ליצר חווית משתמש טובה יותר למחפשים במנוע החיפוש שלהם. זאת הסיבה שלמהירות טעינת האתר יש השפעה על תוצאות הקידום האורגני.
- ייצרו לפחות 2 קישורים פנימיים ו / או קישור חיצוני אחד בכל עמוד תוכן.
- היזרו מיצירת קישורים המובילים לעמודים ללא SSL, הדבר יכול להוביל לתקשורת לא בטוחה עבור המשתמשים ושהשרת.
- המנעו מקישורים שבורים לעמודי 404 ותקלות שרת אחרות יגרמו למנוע החיפוש לדרג אתכם נמוך ויחשיב את האתר שלכם כלא אמין ובעל חווית משתמש ירודה.
- אם הצלחתם להזרים קהל גולשים פוטנציאלי לאתר והשקעתם בזה מאמצים לא מבוטלים, תזכרו שזה רק קצה תחילתו של תהליך השיווק ולא המטרה. תמצאו דרך לעניין אותו ולהשאיר אותו באתר, והכי חשוב אל תגרמו לו לנטוש את האתר במהירות.
- אם האתר שלכם לא רספונסיבי, כדאי שתתחילו לחשוב מחדש. שלא לדבר על הדירוג הנמוך שגוגל תעניק לאתר שלכם. אין ספק שקצב השימוש במכשירים ניידים רק הולך וגובר, אישית לפעמים אני חושב שרמות השימוש והתלות במכשירים ניידים כבר לא יכולה להיות גדולה יותר.